terug

logo tt

Spiegelproject 2006


Van zaterdag 9 september tot en met zondag 8 oktober 2006 vindt in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout (B) het project "Spiegelen" plaats. (openingstijden: di-za: 14.00-17.00 - zo: 11.00-17.00 uur)

Dit project laat de (on)mogelijkheden zien van een artistieke en culturele cross-over tussen Tilburgse en Turnhoutse kunstenaars. Het project is een initiatief van Stichting Kunstprojecten Tilburg (voorzitter Henk Verhoeven) en Keramiekatelier De Scherf vzw Turnhout (voorzitter Griet Mertens).


directiewerkfoto
de organisatorenOrganisatie NL:

Stichting Kunstprojecten Tilburg

logo SKT
Adres : Mariastraat 13 a
Postcode : 5038 SK
Woonplaats : Tilburg
Tel. : 013 - 543 33 49
Contactpers. : Henk Verhoeven
e-mail : henkverhoeven@zonnet.nl


Organisatie BE:

Keramiekatelier De Scherf

logo 'de scherf'...

Adres : Neerhofstraat 48
Postcode : 2300
Woonplaats : Turnhout
Tel. : 014 - 41 82 83
Contactpers. : Griet Mertens
e-mail : de.scherf@skynet.be
www.descherf.be


Doel van het project

De doelstelling van het project is ingegeven door de overtuiging, dat zowel de gemeente Tilburg als de stad Turnhout op velerlei manieren met elkaar zijn verbonden. En dat die verbondenheid zich zowel in overeenkomsten als verschillen kan demonstreren.

De bestuurders van de gemeente Tilburg en de stad Turnhout zien het project als een aanzet om tot verdere samenwerking en uitwisseling te komen en hebben het project financieel ondersteund. Ook de provincies Noord Brabant en Antwerpen ondersteunen dit project.

Het project was niet tot stand gekomen zonder de gastvrijheid van Dhr. Filip Cremers, directeur van het
Nationaal Museum van de Speelkaart
di-za: 14.00-17.00 zo: 11.00-17.00 u.


De impressies van Leon Segers:

Vogels van verschillende pluimage

Maarten Fleuren en Leon Segers hebben zich met het project ge├źngageerd en bezochten de deelnemende kunstenaars. Het was een spannend avontuur! Kunstenaars blijken even divers als vogels. Ze hebben allemaal hun eigen biotoop: sommigen verschuilen zich in het struikgewas, anderen springen van boom naar boom, en weer anderen overwuiven een landschap op zoek naar een prooi. Iedere kunstenaar zingt zoals hij/zij gebekt is!

Het was een bijzondere ervaring. En wij zijn die vogels dankbaar dat zij ons een kijkje gunden in hun 'nest'.


""
interviews en foto's:

Tekst: Leon Segers
Foto's: Maarten Fleuren

Leon Segers (Helmond 1942) studeerde filosofie en theologie aan het voormalig Groot Seminarie Haaren van het bisdom 's Hertogenbosch en de katholieke Universiteit Nijmegen (thans Radbouduniversiteit). Hij was 7 jaar docent godsdienst op het Carolus Borromeuscollege in Helmond en 27 jaar docent filosofie/theologie/vakdidactiek op de Fontyshogeschool Theologie Levensbeschouwing in Tilburg. Hij is nu 'Vutter'. 

Maarten Fleuren (Nijmegen 1953) kwam naar Tilburg om economie te studeren; na een aantal jaar omgezwaaid in poging tot studie sociologie. Nadien kunstacademie st. Joost te Breda succesvol afgerond. Gevestigd in Tilburg als zelfstandig beeldhouwer/ontwerper.
(www.maartenfleuren.nl)

N.B. vermelding van alle sponsors!!!! logo's///