terug

""


Spiegelproject 2006


Hilde Heyns, beeldend kunstenaar, Belgie

titel: ' 7 Waterkristallen '

 materiaal:  hardsteen – kaarsvet – paraffine

Water en vet : brengen we ze samen , stoten ze elkaar af. Dit is het grondprincipe van de lithografie dat me inspireerde om aan de slag te gaan met platen hardsteen.Deze bevinden zich nu tussen de opgeborgen lithostenen van het museum. Kaarsvet en paraffine heb ik gegoten in uitgehakte waterkristallen.

 

Uit het boek 'Water weet het antwoord' van Masaru Emoto haalde ik de volgende informatie:

"De Japanse onderzoeker Masaru Emoto vroor watermonsters in die tevoren waren blootgesteld aan negatieve of positieve woorden, gedachten, emoties of verschillende soorten muziek.

Daarna maakte hij foto's van de waterkristallen en stelde vast dat de positief beïnvloede watermonsters mooie en perfect gevormde kristallen opleveren, terwijl negatieve woorden, gedachten en emoties resulteren in lelijke, misvormde kristallen. Aangezien de wereld en wijzelf voor zeventig procent uit water bestaan, hebben we met deze eigenschap van water de sleutel in handen om grote veranderingen te bewerkstelligen, zowel op persoonlijk vlak als op collectief en mondiaal niveau. "

 

Wat je op de expositie ziet zijn 7 eigen geïnterpreteerde voorstellingen van waterkristallen die gebaseerd zijn op foto's van Masaru Emoto.

Ik heb gekozen voor 3 waterkristallen  die negatief beïnvloed werden en die zich in een rek tussen de oude lithostenen bevinden.

Ook maakte ik 4 waterkristallen die positief beïnvloed werden en deze liggen vrij hier en daar.

hieronder ziet u het werkproces met hardsteen en paraffine

hardsteen

hilde heyns aan het werk

negatief waterkristal

waterkristal hardsteen-positief